A nyár beköszöntével a diákmunka újra népszerű foglalkoztatási forma lett. A cikkben elsősorban a diákmunka díjazására vonatkozó szabályokat gyűjtöttük össze.

Diákmunka hallgatói munkaszerződéssel

A hallgató kétféleképp végezhet munkát hallgatói munkaszerződés alapján:

  • duális képzés ideje alatt külső gyakorlóhelyen, képzési program során, vagy a képzés részeként megszervezett szakmai gyakorlaton, gyakorlati képzés során az intézményben, az intézmény által alapított gyakorlóhelyen vagy gazdálkodó szervezetnél vagy
  • képzési programhoz nem kapcsolódóan a felsőoktatási intézményben vagy az intézmény által alapított gazdálkodó szervezetben.

Díjazásra vonatkozó szabályok

Attól függően, hogy a munka kapcsolódik-e közvetlenül, vagy sem a képzési programhoz, más szabályok vonatkoznak a díjazásra.

Ha közvetlenül kapcsolódik a képzési programhoz, akkor csak akkor kell kötelezően díjazást fizetni, ha egybefüggően meghaladja a gyakorlat ideje a 6 hetet. Ha nem éri el a 6 hetet, akkor egyáltalán nem kötelező díjazást adni érte.

Ha van kötelező díjazás, akkor meg kell adni a szabályozott minimum összegét. Ez a minimálbér 15% diákmunka esetén, amelyet a szakmai gyakorlóhelynek kell megfizetnie. A felek ettől eltérően is megállapodhatnak. A hallgató részére a heti minimálbér értékét kell figyelembe venni, ugyanis a juttatásra jogosító gyakorlatot hetekben számolja a jogszabály, tehát heti 31 730 Ft x 0,15 = 4762 Ft-ot kell minimálisan adni a hallgatónak.

Ha a munka nem kapcsolódik közvetlenül a képzési tervhez, vagy nem duális képzés keretében történik a munkavégzés, akkor a felek megállapodása szerint kell fizetni a diákmunka után, nincs meghatározott kötelező minimumösszeg.

Speciális szabály a költségvetési szerveknél

Amennyiben a hallgató a képzési programhoz közvetlenül kapcsolódó szakmai gyakorlatot költségvetési szervnél teljesíti, akkor hallgatói munkaszerződés és díjazás nélkül is végezheti a diákmunkát. Vagyis egy minisztériumban, vagy önkormányzatnál teljesített gyakorlat esetén könnyen lehet, hogy díjazást sem kap a diákmunka után a hallgató.

Iskolaszövetkezeten keresztül teljesített diákmunka

 A szövetkezetekről szóló trv. teszi lehetővé, hogy a gyakorlati képzéshez kapcsolódó szakmai feltételeket az iskolaszövetkezettel együtt biztosítsa a szolgáltatás fogadója. A hallgató végezheti a szakmai gyakorlatot külső szolgáltatásra vonatkozó tagsági megállapodás alapján is.

Az iskolaszövetkezet fogja igazolni a gyakorlati képzést, de csak akkor, ha a gyakorlati képzés az iskolaszövetkezet hallgató tagjának felsőoktatási képzés során szerzett ismereteinek felhasználását igényli, valamint a szolgáltatás fogadója megfelel a szakmai szakmai gyakorlóhelyekkel kapcsolatos követelményeknek. Feltétel még, hogy a gyakorlati képzés tartalma feleljen meg a szakmai gyakorlattal szemben támasztott követelményeknek.