A SZÉP-kártya támogatás keretösszegének veszélyhelyzet alatti megemelése, valamint a szochomentesség rejthet némi adózási kockázatot is a lehetőséggel nem megfelelően élő cégeknél.

Kedvezmény a SZÉP-kártya ezévi juttatásaira

A 140/2020. kormányrendelet felemelte a SZÉP-kártya támogatás keretösszegét 450 ezer forintról 800 ezer forintra, valamint a teljes idei évre szochomentességet biztosít. Ezzel a munkáltatók új lehetőséget kaptak a dolgozók nyaralásának támogatására.

Az egyes alszámlákra történő utalás a korábbinál magasabb összegű lehet, illetve akár egy egyszeri nagyobb összegű juttatásra is lehetőség nyílik.

A korlátok változása:

  • szálláshely alszámlára a korábbi 225 ezer forint helyett 400 ezer,
  • a vendéglátás alszámlára 150 ezer forint helyett 265 ezer,
  • a szabadidő alszámlára 75 ezer forint helyett 135 ezer forint

utalható a korábbival azonos feltételek mellett.

Adózás a megemelt összeghatár felett

A megemelt összeghatár feletti utalásnál a juttatás egyes meghatározott juttatásként adózik. A munkáltatók használhatják a SZÉP-kártyát arra, hogy évente 1-2 alkalommal minden dolgozónak azonos mértékű extra juttatást adjanak, kiegészítve ezzel a pihenésre szánt családi büdzsét.

Az így adott juttatás előnyei:

  • a nettó bérkifizetéshez hasonlítva kisebb mértékű adót kell megfizetni, még az egyes meghatározott juttatásként történő kifizetéssel is,
  • a munkavállaló valóban a pihenésre, rekreációra fordítja a kapott összeget.

Ha a korláton túllépő juttatást kap a dolgozó, akkor a meghaladó részre 18% SZJA-t kell fizetni, és belép a szocho-fizetési kötelezettség, amely a július 1. utáni csökkentett mértékkel 15,5%.

Ha év közben megszűnik a dolgozó munkaviszonya

A keret túllépésére figyelni kell, ha egy összegben történik a keret kifizetése, mert az évi 800 ezer forintos keretösszeget a jogviszonyban töltött napokkal arányos összegben kell meghatározni.

Ha sajnálatos körülmények folytán a dolgozó halála miatt szűnik meg a munkaviszony, akkor nem kell arányosítani a keretet.

Adózási kockázat – mit vélelmez az adóhatóság?

Kérdés, hogy az adóhatóság nem vélelmezi-e azt, hogy az emelt SZÉP-kártya juttatás csak az adófizetési kötelezettség csökkentésére irányul, és nem a jogszabály adta lehetőség maximális kihasználása a célja?

Amennyiben más, korábban megszokott juttatást vált ki a cég az emelt SZÉP-kártya juttatással, például a 13. havi fizetést, akkor a NAV gyanakodhat, hogy sérül a rendeltetésszerű joggyakorlás. A minden dolgozónak azonos feltételekkel adott juttatás és a prémium nem azonos elbírálás alá esik. A tevékenység ellenértékeként adott juttatásra (prémium) ugyanis nem alkalmazhatók a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatásokra vonatkozó kedvezőbb szabályok.

A tartalom elsődlegessége a forma felett elvét alkalmazza a NAV, amikor megnézi, hogy nem az adótörvényben foglalt rendelkezések megkerülése volt-e a munkáltató célja. A bérjövedelem helyett béren kívüli juttatás nyújtása ugyanis ilyen eset lehet.

Adózási hibák és következmények

A munkavállaló jutalmát, prémiumát nem utalhatja a munkáltató a SZÉP-kártya valamely alszámlájára, gondolva az így elérhető szochomentességre, megtakarítási lehetőségre. Ebben az esetben ugyanis a NAV átminősítheti a juttatást, annak valóságos tartalma alapján megállapíthatja az adóhiányt, járulékhiányt és a szankciókat is. A szankciók lehetnek adóbírság, mulasztási bírság, késedelmi pótlék.

 

Jelentősebb változásokkal a cafeteria rendszerében 2019-től számolhattunk, akkor erről itt írtunk.