Amikor a munkáltatók nem a munkahely közelében lakó dolgozóval kötnek szerződést, felmerül a kérdés, mi jelent kevesebb költséget, adminisztrációt: albérleti támogatás fizetése vagy munkásszálláson történő elhelyezés?

Munkavállaló adóköteles jövedelme

A számviteli trv. alapelve kimondja, hogy egy magánszemély minden jövedelme adóköteles, kivéve, ha egy trv. ettől eltérően rendelkezik: vagy adómentes jövedelemnek tekintendő, vagy nem minősül bevételnek. Az adókötelezettséget nem befolyásolja a juttatás célja, hogy csak személyes, vagy esetleg családi szükségletet elégít ki, és az sem, hogy a juttatás dolog vagy szolgáltatás lesz.

Munkáltató által nyújtott albérleti támogatás

Amennyiben a munkáltató részben vagy egészben térít lakhatást, akkor az személyi vagy családi szükségletet elégít ki, így adóköteles. Függetlenül attól, hogy az elszállásolás a munkáltató tulajdonában lévő ingatlanban vagy egy általa bérelt lakásban valósul meg, esetleg a dolgozó bérel szállást, és ahhoz albérleti támogatás kifizetésére kerül sor, ez mind munkaviszonyból származó jövedelem lesz. A juttatás ellenértéke a jövedelem, amiből a munkáltató SZJA-előleget és járulékot von le, szochot és szakképzési hozzájárulást fizet.

Adóelőleg nem készpénzes kifizetés esetén

Amikor nem készpénzes kifizetés a juttatás, akkor nehezebb a jövedelemből azt levonni. A munkáltató köteles adóelőleget megállapítani a dolgozója részére juttatott bevételből akkor is, ha nincs lehetősége annak levonására. Ilyenkor a munkáltató megfizeti a dolgozó helyett az adóelőleget, és követelésbe helyezi azt a dolgozóval szemben.

Adómentesség

Adó alóli mentesülésre ad lehetőséget:

  • munkásszállás ellenértéke, ez adómentes jövedelemnek tekintendő,
  • üzleti utazáson biztosított szállás ellenértéke is adómentes.

Adómentes a kifizető által a magánszemélynek biztosított olyan munkásszállás, amely a kifizető tulajdonát képező vagy általa bérelt szálláshely, és

  • ha egy lakóhelyiséggel rendelkezik az önálló ingatlan, akkor a lakóhelyiségben egynél több,
  • ha több lakóhelyiséggel rendelkezik az önálló ingatlan, akkor lakóhelyiségenként legalább egy

dolgozó elhelyezését biztosítja.

A fenti kitétel alapján nem lehet adómentes az a garzonlakás, amelyet egy fő részére biztosít a munkáltató.

További szabályok az albérleti támogatás vagy a munkásszállás biztosítása esetén

A dolgozó nem rendelkezhet lakás haszonélvezeti joggal nem terhelt 50%-ot meghaladó mértékű tulajdonjogával azon a településen ahol a munkahely található.

A munkásszállás állhat a kifizető tulajdonában is, de bérelheti is. Lehet családi ház vagy lakás.

A szállodában való elhelyezés nem tekinthető munkásszállásnak, de más kereskedelmi szálláshely már adómentesen finanszírozható. Így például a panzióban való elhelyezés már működőképes.

Nem lehet része az adómentes juttatásnak az étkezési szolgáltatás.