A NAV egyre komolyabb vizsgálatokat folytat a burkolt munkavállalás kiszűrésére, így a katások újra a figyelem középpontjába kerültek.

Miért lett a kata a burkolt munkavállalás egyik eszköze?

A kata adózásnál egy rendkívül alacsony, 50 ezer forintos adófizetési teherrel kiváltható szinte az összes adókötelezettség. Emellett az adminisztrációs terhek is rendkívül alacsonyak. A kezdeti 85 ezer katázó után ma már 350 ezren élnek ezzel a kedvező lehetőséggel.

A kedvező adózás hatására a kata a burkolt munkavállalás egyik eszköze is lett. Egyre több munkáltató köt munkaszerződés helyett „sima” szerződést, egy katás vállalkozóval. A NAV ezért módszeres jogkövetési vizsgálatokat kezdett a burkolt munkavállalás felderítésére.

Kata választásának feltételei

A kata egyik fontos válaszhatósági feltétele, hogy az adóalany évi 1 millió forintnál nagyobb bevételt ne realizáljon egyazon megrendelőtől, különben bizonyítania kell, hogy a törvényben felsorolt, az önálló munkavégzésre utaló körülmények közül legalább kettő valósuljon meg. Ezen körülmények nehezen megfoghatóak, nehezen bizonyíthatóak.

Bizonyítandó például, hogy

  • a tevékenység végzésének rendjét a kisadózó határozhatta-e meg,
  • a szükséges eszközöket, anyagokat maga biztosította-e,
  • helyettesítőt igénybe vehetett-e.

Ha nem sikerül a bizonyítás, akkor a foglalkoztatást munkaviszonnyá minősítik át. Arra is figyelni kell, hogy a NAV-nak joga van az általános átminősítési szabályok alapján is minősíteni, az összes körülmény figyelembe vételével.

A burkolt munkavállalás kockázata a munkáltató esetében

A munkáltatóra is hatással van egy átminősítés, nemcsak a katázóra. A burkolt munkavállalás felderítése után a NAV szociális hozzájárulási adó és szakképzési hozzájárulás hiányt állapít meg. Az adóhiányok késedelmi pótlékot, mulasztási bírságot, adóbírságot is magukkal vonnak. Ha a katás vállalkozó áfásan számlázott korábban, akkor az áfalevonási jogot is bukhatja a foglalkoztató.

Kata helyett mi választható?

Ha a katás adózás kockázatosnak tűnik, akkor érdemes szétnézni, milyen ösztönzők segítik a munkaviszonyban történő foglalkoztatást. A nyugdíjasok, kismamák, pályakezdők kedvezményei is lényegesen csökkentik a foglalkoztatási terheket.

A vállalkozás nézzen utána, hogy a tao és szocho fizetéssel, vagy a kivával jár-e jobban. A nagyobb foglakoztatási költséggel működő cégeknél a kiva adózás kedvezőbb megoldás lehet, és a helyi iparűzési adóban is megtakarítást okozhat.