A személyes közreműködés kapcsán eldöntendő kérdés a gazdasági társaságnak minősülő társas vállalkozásoknál, hogy vállalkozóként vagy alkalmazottként történjen a közreműködés. Milyen szempontok szerint érdemes mérlegelni a döntésnél – erről olvashatnak a bejegyzésben.

Járuléktartozás következménye

A jogviszony kiválasztásakor nem a későbbi járuléktartozás megléte vagy nemléte az elsődleges szempont, de a tb-kötelezettségek alakulása mégis hatással lehet a döntésre. A cég által esetlegesen felhalmozott járuléktartozás ugyanis különbözőképp érinti az alkalmazott tulajdonos tagot és a vállalkozóként közreműködő tulajdonost.

A Tny. trv. alapján nem lehet szolgálati időként figyelembe venni társas vállalkozás tagjánál a társas vállalkozás tagjaként fennállt biztosítási kötelezettség alá tartozó jogviszonyának azon időszakát, amelyre vonatkozóan a társas vállalkozásnak az akkori tagja után nyugdíjbiztosításijárulék- vagy nyugdíjjárulék tartozása van. Ha a cég tulajdonos tagja társas vállalkozóként működött közre, akkor így elveszhetnek évei, míg ha alkalmazott volt, akkor ez a tartozás nem érintheti a szolgálati idejét.

Személyes közreműködés részmunkaidős munkaviszonyban

A feladatait megbízási jogviszonyban ellátó tulajdonos tag ügyvezető társas vállalkozónak minősül, ezért inkább választják sokan a munkaviszonyos ügyvezetői pozíciót. Ennek oka, hogy így, ha részmunkaidőt alkalmaznak, a minimálbérnél jelentősen alacsonyabb lehet a járulékalap. Ebben némi változást hozott az, hogy ez év szeptemberétől a munkaviszonyban dolgozókra bevezették a minimális járulékfizetést, így többes jogviszony esetében csak a társas vállalkozó mentesül a minimális járulékfizetés alól, a munkaviszonyban álló dolgozó után már be kell fizetni a minimumjárulékot.

Egyszerűbb vállalkozóként?

Társas vállalkozásnál díjazás nélkül el lehet látni a tevékenységet, azonban egy munkaviszonyban álló dolgozónak mindenképp bért kell fizetni. A bérfizetés mellett a munkaidőre, szabadságra és még sok egyéb tényezőre vonatkozó előírásnak is meg kell felelni. Egy társas vállalkozó esetében kötetlenebb a munkavégzés, a munka törvénykönyve szabályait nem kell alkalmazni.

A társas vállalkozói jogviszony egyszerűen létrejön, míg a munkaviszonyhoz munkaszerződés szükséges.

Szocho-kedvezmény

A munkaviszonyban állók előnyben részesülnek a szocho-kedvezményeknél. A megváltozott munkaképességű munkavállalók utáni adókedvezményt kivéve, a szochokedvezményeket csak a munkaviszonyban állók után lehet érvényesíteni.

Személyes közreműködés rögzítése a társasági szerződésben

A társasági szerződésben nem érdemes rögzíteni a személyes közreműködési kötelezettséget vagy a közreműködés módját, mert ha a körülmények változnak, a feleket köti a társasági szerződés.