2019-től változott az SZJA adózás a céges szállásokon való üdültetés lehetősége után. A jogszabály változtatással a SZÉP kártya vált a legkedvezőbb adózással adható juttatássá, miközben a céges üdülőkben történő üdültetés adóvonzata emelkedett.

Szép kártya

Amikor a munkáltató úgy dönt, hogy minden dolgozó nyaralását azonos elvek szerint támogatná, akkor a SZÉP kártya a legjobb választás.

SZÉP-kártya csak munkavállalónak és a társas vállalkozó személyesen közreműködő tagjának adható.

A törvény által adott összeghatáron belül a béren kívüli juttatás adómértékét kell alkalmazni, afölött az egyes meghatározott juttatásokra vonatkozó mértéket. Béren kívüli juttatás: 15% SZJA adózás és 19,5% szocho, míg július 1. után csak 17,5% a szocho mértéke. A korláton felüli juttatásnál az adóalap a juttatott összeg 1,18-szorosa lesz.

Béren kívüli juttatás szerinti SZJA adózás érvényes arra az összegre, ami a szálláshely alszámlán nem haladja meg a 225 ezer forintot, a vendéglátás alszámlán a 150 ezer forintot és a szabadidő alszámlán a 75 ezer forintot. A munkáltatók évente 450 ezer forint nettó összegig adhatnak kedvezményes SZJA adózással SZÉP kártyás juttatást, a költségvetési szervek pedig 200 ezer forint bruttó összegig.

SZJA adózás a saját céges nyaralóban

A magánszemélyek részére adott juttatás szerint adózik, ha a munkáltató saját fenntartású üdülőben biztosítja a pihenést, vagy nem saját üdülő bérleti díját kifizeti számla alapján. Az üdülési szolgáltatás piaci értékéből adóköteles jövedelem az a rész, amit nem kell megtérítenie a dolgozónak. Azt, hogy mi a szokásos piaci érték, a munkáltatónak kell bizonyítania.

Főszabályként a munkaviszonyra vonatkozó szabályok szerint adóköteles a juttatás, amennyiben a juttatást a munkavállaló és családtagjai kapják. Egyéb összevonás alá eső jövedelem lesz a juttatás akkor, ha volt dolgozó (nyugdíjas) és családtagjaik, vagy a dolgozó barátja kapja.

A két eset között a tb-járulékok számításában van a fő különbség. A természetben adott juttatás értékéből nem lehet SZJA-t levonni, és járulékot sem, tehát a követelés levonása nem mindig egyszerű. A bérszámfejtést végzőknek akkor van a legegyszerűbb dolguk, ha a munkáltató ad annyi készpénzjuttatást a magánszemélynek, amiből levonható az összeg.

Egyéb jövedelem esetében a le nem vont SZJA-t a magánszemélynek kell befizetni a NAV felé.

SZJA adózás a szakszervezeti üdültetés után

A szakszervezet üdültetheti tagját, nyugdíjas tagját, azok közeli hozzátartozóját, és elhunyt tag közeli hozzátartozóját. A juttatás értékéből az adott évben a minimálbér összegéig terjedő rész béren kívüli juttatás, ezen keret fölött pedig egyes meghatározott juttatás.

Külföldi utaztatás

A munkáltató kifizetheti a dolgozó és családtagjai külföldi utazását is, ez jogviszonyra tekintettel adott juttatás lesz. Ugyan olyan módon adózik, mintha jutalmat kapott volna a munkavállaló. Elszámolható ilyen formán például repülőjegy, vagy szálloda számla. Sokszor jutalom utak formájában ismerik el a dolgozók kiemelkedő munkáját a cégek.