Munkaruházatot bizonyos kritériumok mellett adhat adómentesen a munkáltató. Szabályozást erre vonatkozóan találhatunk a Munkavédelmi törvényben (Mv.-trv.) és az SZJA-törvényben is.

A munkavédelmi előírások alapján biztosított egyéni védőeszközök után nem keletkezik adókötelezettség.  Az SZJA-trv. 1. számú melléklete is meghatározza, mi adható adómentesen: a jogszabály által előírt használatra tekintettel juttatott védőeszköz, a balesetvédelmi, egészségvédelmi eszköz, valamint a munkaruházati termék.

Védőeszközök, munkaruházati termékek

Nézzük, mit lehet a védőeszközök, munkaruházati termékek közé sorolni. A munkavédelmi törvény meghatározza azt a munkáltatói kört, akik kötelesek egyéni védőeszközt juttatni. Ez a törvény minden szervezett munkavégzési tevékenységre kiterjed. Az SZJA-trv. által meghatározott adómentes munkaruha juttatás köre szélesebb, mint amit az Mv.-trv. meghatároz, ugyanis vannak olyan esetek az SZJA-trv. által meghatározottan, amikor adómentes az adott munkaruházat úgy is, hogy nem áll munkaviszonyban a juttató a magánszeméllyel.

Minden, a munkáltató által megkövetelt ruházat munkaruhának számít?

Ha a munkáltató az arculat miatt megköveteli, hogy például a bolti eladótérben, az ügyfélszolgálaton egyforma ruházatban üljenek dolgozói, akkor ez munkaruhának számít, vagy szimplán marketing célból, vagy azért, hogy megkülönböztethetőek legyen a munkavállalók az ügyfelektől (pl. egy áruházban). Ilyenkor a munkavállaló nem is jelenhet meg másféle ruházatban. Ha a munkáltató ruházatot nyújt, de nem ilyen célt szolgál a ruházat, akkor adóteher és eho-fizetési kötelezettség lesz a munkáltatón, vagy a munkavállaló bérjövedelméhez adódik a ruházat értéke és ő fizet utána közterhet. Munkaruházati terméknek számít az egyenruha, a formaruha, a védőruha, a munkaruha és tartozékai. Külön meghatározott ruházat vonatkozik a közlekedés, a hírközlés és a vízügy területén foglalkoztatottakra (pl. légiirányítók, postások, gátőrök stb.). Munkaruhának számít a pincér vagy a portás öltözete is, amelyet a trv. kifejezetten jelmezszerű öltözetként határoz meg, azaz az adott munkakör ellátásán kívüli napi viseletre alkalmatlan.

Ha egy utcai viselésre egyébként teljesen alkalmas ruházatra felteszik a cég logóját, még nem lesz adómentesen adható ruházat belőle. Azonban lehet akkor munkaruha, ha a munkavégzés közben kötelezően előírt viseletté teszi a munkáltató.

Ki veszi meg  a munkaruhát?

Annak, hogy ki veszi meg konkrétan a munkaruhát, nincs jelentősége. Ha a dolgozó magának veszi meg, akkor a juttatás időpontja az a nap, amikor megtéríti az árát a munkáltató, természetesen számla alapján. A munkaruha pénzzel nem váltható meg.