Pénzügyi – Adózási átvilágítás – A hatékony működés kulcsa! Tudja, melyek a kockázatos pontok vállalkozása működésében? Tudja, hogyan hozhat ki többet vállalkozásából? Tisztában van vele, milyen lehetőségek mellett ment el eddig? Biztos benne, hogy az elérhető legnagyobb eredményt hozza ki cégéből? Szolgáltatásunk az Ön cégét is hozzásegíti a hatékonyabb működéshez.

Hogyan tudunk Önnek is segíteni az Adózás és pénzügyi átvilágítás szolgáltatásunkkal?!

 • Elmondjuk mire kell figyelnie egy vállalkozás indításakor, elkészítjük a szükséges szabályzatokat és megmutatjuk, hogyan tudja a válsághelyzeteket elkerülni.

 • Felvázoljuk hogyan kell megalapozni a biztonságos működést, ehhez elkészítjük üzleti tervét, melyben körvonalazzuk milyen a problémamentes működés.
 • Felkutatjuk mely területek rejtik a legnagyobb kockázatot cége gazdálkodásában, így javaslatokat teszünk a maximális eredmény eléréshez, az ügyviteli- és pénzügyi folyamatok hatékony megszervezéséhez.

Az adózási és pénzügyi átvilágítás segíthet Önnek, ha cége mostanában kezdte meg működését, vagy ha már évek óta működteti, és érdekli, melyek lehetnek a kitörési pontok a vállalkozás életében.

Ha most szeretne vállalkozást vásárolni, vagy sajátjának piaci értékére kíváncsi, számíthat ránk az értékelés elvégzésében. Ha bizonytalan abban, hogy egyes folyamatai optimálisan szervezettek-e, elfogulatlan átvilágításunk eloszlathatja vagy igazolhatja kételyeit.

Honnan tudhatja, hogy érdemes belevágnia velünk a munkába? Az adózási és pénzügyi átvilágítás folyamata végén minden esetben, számításokkal alátámasztott eredményt nyújtunk át Önnek, amely így könnyen utánkövethető és számonkérhető.

Árajánlatot kérek a szolgáltatásra!

*Válaszoljon pár kérdésünkre, hogy a legkedvezőbb árat tudjuk adni Önnek!

Milyen célokat tartunk szem előtt az adózási és pénzügyi átvilágítás során?

Naprakész tudásunk, és több, mint 15 éves tapasztalatunk segít minket abban, hogy adózási és pénzügyi átvilágításunk valóban az Ön munkájának könnyítését és cégének eredményességét szolgálja.

Azonosítjuk a kockázatos területeket:

Amennyiben találunk korábbi időszakból adózási hibákat, azokat önellenőrzés keretében javítjuk, így megelőzzük az adóhatóság bírságolását, az adóbírságokat és a késedelmi pótlékokat.

Feltárjuk a megtakarítási lehetőségeket:

Megmutatjuk, hogy melyek a kedvezőbb adózási megoldások az üzleti folyamatokban.

Számviteli szempontok alapján is vizsgálódunk:

Az adózási és pénzügyi átvilágítás keretében számviteli szempontok alapján vesszük cégét nagyító alá, feltárjuk a gyenge pontokat és az addig még rejtve maradt kockázatokat, veszélyeket.

Javaslatok és elemzések összeállítása:

A munkánk zárásaként elemzéseket készítünk és átadunk egy jelentés Önnek, amelyben javaslatokat teszünk annak érdekében, hogy cégét hatékonyabban tudja működtetni a későbbiekben.

Egyedi kérdésekre is fókuszálunk:

Lehetőség van arra is, hogy egyedi kérdésekre fókuszáljunk a pénzügyi átvilágítás során, ilyenkor ezekre is kitérünk a végső elemzésben. Kérésére intézkedési, ütemezési tervet is készítünk, amelyben az érintettek és a határidők megjelölésén túl akár a kivitelezésben személyesen is részt veszünk.

Árajánlatot kérek a szolgáltatásra!

*Válaszoljon pár kérdésünkre, hogy a legkedvezőbb árat tudjuk adni Önnek!

Milyen elemeket vizsgálunk a cég működésében?

 • belső számviteli szabályzatokat (elsősorban számviteli politika)
 • a cég számviteli beszámolóját, üzleti jelentését

 • analitikus nyilvántartásokat

 • főkönyvi kivonatokat

 • könyvelőprogramot, számlázási programot és egyéb kapcsolódó szoftvereket

 • a költségviselők és költséghelyek kialakításának megalapozottságát

 • adóbevallásokat, adószámításokat

 • KSH jelentéseket

 • főkönyvi egyeztetéseket

 • bérfeladásokat, bérszámfejtést, egyéb munkaügyi adminisztráció megfelelőségét

 • szakképzési hozzájárulás számítását és felhasználását

 • az információáramlás módját, időszükségletét (külső és belső)

 • belső jelentéseket, azok formáját, időigényét, határidejét, esetleges duplikálódását

 • a leltározás módját, az eszközök nyilvántartását

 • a követelések és a kötelezettségek elszámolási módját

 • a készletek kezelését, különösen a pénzkészletét (pl. az elszámolási előlegek kezelését)

 • elhatárolások számítását

 • az árfolyamokkal történő átszámításokat

 • különböző rendszerekhez adott jogosultságokat

 • jogi anyagokat és a cégdokumentumokat.

Kérjen árajánlatot szolgáltatásunkra!

Árajánlat kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot,
és válasz e-mail-ben elküldjük Önnek ajánlatunkat!

Név (kapcsolattartó neve)

Vállalkozás neve

E-mail cím

Telefonszám

Melyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik? (többet is bejelölhet)
Könyvelés - saját irodánkbanOnline könyvelés – országosanHelyszíni könyvelés – az Ön irodájábanAdótanácsadásBérszámfejtésCégalapítási tanácsadásOnline számlázásOnline adótanácsadás

Vállalkozás székhelye

Tevékenységi köre(i)

Gazdasági forma

Boltok, telephelyek száma

Nettó éves árbevétel

Alkalmazottak száma

Pénztári bizonylatok száma havonta

Bankkivonatokon szereplő tételek száma havonta

Vevői számlák száma havonta

Szállítói számlák száma havonta

Egyéb megjegyzés

*Az elküldés gombra kattintva feldolgozzuk az Ön által megadott adatokat és válasz email-ben az Önnek lehető legkedvezőbb árajánlatunkat megküldjük. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki!

Gyakran Ismételt Kérdések

Az adófizetési kötelezettségek ütemezése és az adó összege komoly hatással van még egy nagyobb cég likviditására is. Új cég alapításakor vagy bővítéskor, terjeszkedéskor a tevékenység adóvonzatait mindenképp figyelembe kell venni, és a stratégiai, taktikai lépéseket ehhez is igazítani kell.

Az adóátvilágítási szolgáltatás részeként, az adótervezés során

 • elszámolási módok kialakításán dolgozunk
 • megtervezzük az optimális adózást, szinte a tranzakciók szintjén
 • ha szükséges, javaslatot teszünk a cégstruktúra átalakítására.

Külsős szemmel tekintünk cége működésére, jólképzett és gyakorlott kollégáink több hasonló projektben vettek már részt. Objektíven, függetlenként az eredményeket az ügyfeleink érdekeit szem előtt tartva állítjuk össze partnerünk kérései alapján. A kapott adatokat az ágazatra jellemző vagy a gazdaság egészére vonatkozó információkkal hasonlítjuk össze.

Az átvilágítás célja széles területet ölelhet fel, ezért is fontos, hogy aki végzi, hasonlóan széles bázisú, átfogó tudással rendelkezzen. Ezt a szakértelmet, kompetenciát irodánknál Ön is megtalálhatja.

Igen! A pénzügyi átvilágításhoz pénzügyi aránymutatókat is felhasználunk, amelyekkel viszonylag gyorsan képet alkothatunk egy vállalkozás jövedelmezőségéről, hatékonyságáról, likviditási helyzetéről. A mutatószámokat komplexen értékeljük, az esetleges szezonális hatásokat, év végi torzító elemeket a tiszta kép érdekében igyekszünk kiszűrni.

Az átvilágítás során a cég jövedelmezőségét is vizsgáljuk, amely nemcsak a tulajdonosok, de a potenciális befektetők szempontjából is jelentős terület. A hatékonyság vizsgálata során a lekötött eszközök egészének, illetve egyes elemeinek kihasználtságát elemezzük, mint például az eszközök forgási sebessége, vagy a vevői, szállítói állomány forgási ideje napokban.

Maradtak még kérdései az Adózás és pénzügyi átvilágítás szolgáltatásunkról?

Nincs elég információm kérek visszahívást!

*Ha maradtak még kérdései az árajánlatkérés előtt kérjen visszahívást!
Szakértőink szívesen válaszolnak minden kérdésre!