A bonyolult és szövevényes adótörvények elkerülhetetlenné teszik, hogy a vállalkozások külső szakértőre bízzák adózási tevékenységük koordinálását. Ahhoz, hogy sikeresen menedzselje egy cég az adóügyeit és likviditását, adótanácsadásra – adótanácsadó szakemberre van szüksége, aki speciális ismeretanyaggal rendelkezik a témában.

Miért kell Önnek adótanácsadó szolgáltatás?

Az adótanácsadó nemcsak alkalomszerűen ad tanácsot, vagy vizsgál át folyamatokat, hanem folyamatosan figyelemmel kíséri a cég könyvelését, gazdasági ügyeit, és fontos információkkal látja el a döntéshozó testületet.

Valamennyi mikro-, kis- és középvállalkozás számára nélkülözhetetlen az adótanácsadó személye, akitől ajánlásokat kaphat az adómegtakarítási lehetőségek kihasználására, az eredményes és hatékony gazdálkodás érdekében. Egy kívülálló szakértő szemével megbízható képet tud alkotni a gazdálkodásról, megkönnyíti a pénzügyi tervezést, áttekinti a belső szabályrendszert, információs rendszereket, és javaslatokat fogalmaz meg javításuk érdekében.

Kérek árajánlatot!

*Válaszoljon pár kérdésünkre, hogy a legkedvezőbb árat tudjuk ajánlani!

Az adótanácsadó szolgáltatásunk a közgazdasági, a számviteli, a jogi és a tervezési területeket is érinti. A cégalapításkor is szükséges adótanácsadó véleményét kikérni, hiszen már itt olyan döntéseket kell meghozni, amelyek a jövőbeni adózási tevékenységet lényegesen befolyásolják.

A vállalkozás későbbi működése során pedig a folyamatosan változó jogszabályok, vagy a vállalkozásban történő változások teszik szükségessé az adótanácsadás igénybevételét.

Tudjuk, hogy a vállalkozás vezetőjének elsődleges, hogy időben és rendszeresen tájékozódjon a cég aktuális eredményéről. Fontos, hogy költségeit, kiadásait időben, előre meg tudja tervezni, ehhez naprakész könyvvezetésre és az adófizetési kötelezettségekről időbeni értesítésre van szükség. Az adózási terhek -járulékterhek, adóterhek- igen nagy részét jelentik a vállalkozás fizetnivalóinak, ezért törekszünk arra, hogy a lehető legkorábbi időpontban tudassuk az összeget és a fizetési határidőt ügyfeleinkkel. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető leghamarabb válaszoljunk adózási kérdéseire, ehhez kollégáink ügyfélközpontúsága és felkészültsége a biztosíték. Adóbevallásait mindig pontosan, határidőre elkészítjük.

Az adójogszabályok gyors változása megköveteli, hogy időben és a laikusok számára is érthetően tájékoztassuk ügyfeleinket a legfrissebb előírásokról az adózás területéről, ideértve nemcsak az év eleji szokásos, de az év közbeni adóváltozásokat is.

Az adózás állandóan változó terület

Ezen a területen szeretnénk olyan megbízható segítséget, útmutatást jelenteni a hozzánk forduló ügyfeleknek, amellyel elkerülhetik a hivatalok útvesztőit, és nem kerülhetnek nehéz gazdasági helyzetbe.

Egy adóellenőrzés során az adózó és az adóhatóság alá-fölé rendeltségi viszonyban áll, és ugyan nincs kiszolgáltatva a hatóságnak, mégis jól jön egy tapasztalt adószakértő, adótanácsadó segítsége.

Ha az ügy a bíróságon folytatódik, akkor már elengedhetetlen, hogy az írásos bizonyítékok benyújtásakor egy, a bírósági eljárásokat jól ismerő, szakértő partner álljon az adózó mögött.

Adóellenőrzéseken mindig időben, az előre leegyeztetett időpontban jelenünk meg a hatóságnál, amikor mi képviseljük ügyfelünket. A precízen, teljeskörűen összeállított anyag is segít minket abban, hogy a hivatal képviselője gördülékenyen tudja ügyeinket intézni. A hivatalokkal való jó partneri kapcsolatunk, korrekt együttműködésünk az Ön vállalkozásának hoz gyümölcsöt!

Miben segítünk önnek az adótanácsadás során?

Adótanácsadó szolgáltatásunkban kiemelt szerepet szántunk a kommunikációnak, ami egyrészt azt jelenti, hogy semmilyen kérdés nem maradhat megválaszolatlanul, másrészt azt, hogy válaszainkban törekszünk a közérthető megfogalmazásra.

 • adójogi kérdésekben személyesen vagy telefonon adunk felvilágosítást

 • képviseletet nyújtunk adóhatósági ügyekben

 • fellebbezésekhez képviseletet nyújtunk, figyelemmel kísérjük az ügy menetét és a határidőket

 • adóvizsgálatoknál szakértői segítséget és képviseletet biztosítunk

 • megválaszoljuk az adóhivatal megkereséseit

 • ellenőrizzük és véleményezzük az adófolyószámla-kivonatokat és adókivetéseket

 • írásbeli állásfoglalást adunk, vagy kérünk az adóhatóságtól

 • adótanácsadás és adótervezés valamint adóátvilágítás

 • adóbevallások összeállítása
 • transzferár dokumentációk elkészítése

 • képviselet hatóságoknál, hivataloknál, adóhatósági ügyintézés

 • magánszemélyek SZJA bevallása

 • rendszeres, naprakész tájékoztatás vállalkozási adózási ügyeit és a vonatkozó jogszabályváltozásokat illetően – jogszabályi megfelelések

Kérek árajánlatot!

*Válaszoljon pár kérdésünkre, hogy a legkedvezőbb árat tudjuk ajánlani!

Néhány téma, amelyben szakértői segítség nélkül az Ön cége is komoly veszélybe kerülhet!

Transzferárak alkalmazása:
Tisztában van azzal, hogy kapcsolt vállalkozásoknál az egymás közti elszámolásoknál (értékesítés, szolgáltatásnyújtás) utólagos ellenérték-korrekciót alkalmazhatnak a vállalkozások?

Ekhozás:
Például azt tudta, hogy csak akkor választhatja az ekhot munkavállalója, ha adott jogviszonyában kizárólag az ekho választására jogosító munkakört tölti be?

Kuponok, engedmények nyújtása:
A legtöbbször az ÁFA-t érintő ellenőrzéseknél hoznak elmarasztaló döntést, de sokszor problémás az engedmény számlázása, visszaszámlázása önmagában is.

Üzleti ajándék:
Tudta azt, hogy például a csekély értékű (minimálbér 10%-át meg nem haladó értékű) ajándék kedvező adózása csak akkor biztosított, ha a juttatásról a vállalkozás nyilvántartást vezet?

Új kisvállalkozói adónemek:
Ön vajon átgondolja, hogy egy-egy új adózási formát nem célszerű egy évre választani? Minden esetben találkozunk olyan tiltó szabályokkal, amelyek kikötik, hogy ha kiszáll egy vállalkozás egy adózási formából, akkor meddig nem választhatja azt újra. Mi segítünk a mérlegelésben, hogy ne hozzon felelőtlen döntéseket az adózási forma választásakor, és akár egy évközi áttérést is könnyedén levezénylünk.

Vagyonosodási vizsgálatok:
Ön kapott már kérdőívet az adóhatóságtól? Biztos benne, hogy alaposan odafigyelve és nem hasraütésszerűen töltötte ki? Számít Ön arra, hogy ha lezárul egy vagyonosodási vizsgálat Önnél, akkor a házastársa is sorra kerülhet hamarosan?

Kérjen árajánlatot szolgáltatásunkra!

Árajánlat kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot,
és válasz e-mail-ben elküldjük Önnek ajánlatunkat!

Név (kapcsolattartó neve)

Vállalkozás neve

E-mail cím

Telefonszám

Melyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik? (többet is bejelölhet)
Könyvelés - saját irodánkbanOnline könyvelés – országosanHelyszíni könyvelés – az Ön irodájábanAdótanácsadásBérszámfejtésCégalapítási tanácsadásOnline számlázásOnline adótanácsadás

Vállalkozás székhelye

Tevékenységi köre(i)

Gazdasági forma

Boltok, telephelyek száma

Nettó éves árbevétel

Alkalmazottak száma

Pénztári bizonylatok száma havonta

Bankkivonatokon szereplő tételek száma havonta

Vevői számlák száma havonta

Szállítói számlák száma havonta

Egyéb megjegyzés

*Az elküldés gombra kattintva feldolgozzuk az Ön által megadott adatokat és válasz email-ben az Önnek lehető legkedvezőbb árajánlatunkat megküldjük. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki!

Gyakran Ismételt Kérdések

Adótanácsadó tevékenységünk lehetővé teszi cége gördülékeny és hatékony működését. Az adózási információk, adófizetési kötelezettségek időben és pontosan történő közlése révén elkerülheti az adózás okozta fizetési nehézségeket, időben és kockázatmentesen reagálhat a jogszabályi változásokra és egyéb kérdésekben is megalapozottabban dönthet. – Mi otthon vagyunk az adójogszabályok világában!

Az adótörvények gyakori módosításai nem teszik lehetővé a napi rutin kialakulását az adózásban, és ez az adóbírság kivetésének kockázatát mindig megemeli. Az adótanácsadás szolgáltatás igénybevétele a legjobb megoldás a csapdák elkerülésére.

Maradtak még kérdései az adótanácsadási szolgáltatásunkról?

Nincs elég információm kérek visszahívást!

*Ha maradtak még kérdései az árajánlatkérés előtt kérjen visszahívást!
Szakértőink szívesen válaszolnak minden kérdésre!