Azért, hogy az Ön cége ne legyen, gyenge, sérülékeny, könnyen bedönthető és rossz fizetőképességű mi már a kezdetekkor sokat tehetünk – segítünk meghozni a cégformára, könyvvitelre, adózási formára vonatkozó döntéseit.

A cégalapítási tanácsadásunk hozzájárul ahhoz, hogy az Ön és családja megélhetését biztosító vállalkozása sikeres, eredményes legyen!

*Kattintson a gombra, adjon meg pár adatot és máris elküldjük a tanácsadás árajánlatát!

Nincs szükségünk csak pár információra, mint például mekkora méretben szeretné a céget működtetni, mi a választott tevékenység, milyen szervezeti felépítést képzelt el, hány főt alkalmazna és milyen szerepet szán magának a vállalkozásban illetve milyen árbevételt tervez! Amint megkaptuk az információkat átfogó, mindenre kiterjedő információcsomaggal fogunk tudni Önnek cégalapítási tanácsot adni!

Részletes információk a tanácsadás menetéről!

A kívánt árbevétel, profitráta, költségszint áttekintése után meghallgatjuk terveit a vállalkozás jövőjéről. Kérjük, hogy első találkozásunk előtt mindezeket vegye számba, hogy az együtt töltött idő alatt a konkrét cégalapítási tanácsadásra tudjunk koncentrálni.

A személyes találkozást követően utánajárunk, milyen engedélyekre van szüksége a vállalkozás indításához, adózási formát ajánlunk, kalkulációt adunk át a lehetőségekről. Adó és járulékkötelezettségeiről írásos formában tájékoztatjuk. Ha szükséges, ügyvédet ajánlunk a későbbi lépésekhez. A cégalapítás után bizonyos bejelentési kötelezettségeket kell megtennie, amelyekre a törvény igen rövid határidőt szab, ezeket szintén írásban felsoroljuk.

Miből áll a cégalapítás előtti tanácsadás?

A tanácsadás során segítünk a tevékenységéhez leginkább illő vállalkozási formát megtalálni. Szakértelmünk abban segítheti Önt, hogy az adók és járulékok ne hozhassák nehéz helyzetbe vállalkozását, még mielőtt az első sikereket megélhetné. Egy cég működésének elején merülnek fel olyan költségek, amelyek még a bevételszerző tevékenység megkezdését megelőzően kerülnek kifizetésre és a tanácsadás nélkül könnyen ellehetetlenítik a vállalkozói működést.

Az alábbi témákra kell kitérni a cégalapítás során

Kérem a tanácsadást!

*Kattintson a gombra, adjon meg pár adatot és máris elküldjük a tanácsadás árajánlatát!

Az alábbi fő lépéseket kell a tanácsadás során átbeszélni, hogy vállalkozása zökkenőmentesen indulhasson el!

1. LÉPÉS
A vállalkozási forma kiválasztása

Lényegesen egyszerűbb a cégalapításkor kiválasztani a vállalkozás formáját, mintsem azt később megváltoztatni. Természetesen nem ezen fog múlni a vállalkozás eredményessége – ha maga az alapötlet életképes volt-, de mindenképp befolyásolja a választás a később választható egyéb tevékenységeket, a törzstőke vállalást, és az adózási lehetőségeket. Azt is mérlegelni érdemes, hogy egy Kft. sokkal biztonságosabb lehet az Ön számára, mert nem kell bevonnia személyes vagyonát is a kötelezettségek fedezeteként.

2. LÉPÉS
Mennyibe kerül a vállalkozás elindítása

A különböző vállalkozási formák más alapítási költségekkel járnak (alapítási illeték) és egyes formáknál komolyabb összegű törzstőkét kell elhelyezni. A cégalapítási tanácsadás alkalmával átbeszéljük, hogy milyen esetben helyettesíthető a tőke egésze apporttal, azaz nem pénzbeni hozzájárulással. Az egyéni vállalkozás viszonylag kis költséggel elindítható. Nem szabad megfeledkezni azonban arról sem, hogy a cégalapítás egyéb költségekkel is jár, pl. ügyvédi költséggel is számolni kell, valamint bankszámlát kell nyitni, és sok kis apróbb tétel is felmerül, ilyenek a számlatömb, a bélyegző, a bizonylatok megvásárlása, vagy az engedélyek kiadásához kapcsolódó illetékek.

3. LÉPÉS
Milyen engedélyek és bejelentések kellenek

Előzetesen tájékozódhat a www.magyarorszag.hu weboldalon, ahol megtalálhatóak az engedély- és bejelentésköteles tevékenységek. A cégalapítási tanácsadás alkalmával végigvesszük, milyen előírásoknak kell megfelelnie vállalkozásának.

A bejelentésköteles ipari tevékenységeket a 358/2008. (XII. 31.) Korm. rendelet tartalmazza. Itt megkülönböztetünk csak bejelentésköteles tevékenységeket illetve olyanokat, amelyek telepengedély-kötelesek is. A telepengedély ügyében a jegyzőhöz kell fordulni, egy formanyomtatvány kitöltésével.

A 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet tartalmazza a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeit. A rendeletben felsorolt üzletköteles tevékenységek esetén működési engedély beszerzésére van szükség. Egyéb tevékenységek esetén nem szükséges a működési engedély, de a kereskedelmi tevékenységről bejelentést kell tenni a jegyzőnek. – Bizonyos esetekben szakirányú végzettség, képesítés is szükséges a tevékenység folytatásához.

4. LÉPÉS
Ügyvezető jogviszonyának meghatározása

Minden cégformánál nagy jelentőségű, hogy az ügyvezető jogviszonyát hogyan határozzuk meg. A választást az alapító okiratban már rögzíteni kell és ez meghatározza a járulékfizetési kötelezettségeket is. Költségmegtakarítást jelent például az, ha nyugdíjas az ügyvezető, vagy ha egy másik vállalkozásnál legalább heti 36 órás munkaszerződése van. Szintén kedvező a helyzet, ha GYED-en, GYES-en van az ügyvezető, vagy ha hallgatói állományban lévő diák. Az ügyvezető lehet munkaviszonyban is az adott cégnél, ez szintén jelent némi megtakarítást. A cégalapítási tanácsadás során kitérünk ezekre a választási lehetőségekre is.

Kérjen árajánlatot szolgáltatásunkra!

Árajánlat kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot,
és válasz e-mail-ben elküldjük Önnek ajánlatunkat!

Név (kapcsolattartó neve)

Vállalkozás neve

E-mail cím

Telefonszám

Melyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik? (többet is bejelölhet)
Könyvelés - saját irodánkbanOnline könyvelés – országosanHelyszíni könyvelés – az Ön irodájábanAdótanácsadásBérszámfejtésCégalapítási tanácsadásOnline számlázásOnline adótanácsadás

Vállalkozás székhelye

Tevékenységi köre(i)

Gazdasági forma

Boltok, telephelyek száma

Nettó éves árbevétel

Alkalmazottak száma

Pénztári bizonylatok száma havonta

Bankkivonatokon szereplő tételek száma havonta

Vevői számlák száma havonta

Szállítói számlák száma havonta

Egyéb megjegyzés

*Az elküldés gombra kattintva feldolgozzuk az Ön által megadott adatokat és válasz email-ben az Önnek lehető legkedvezőbb árajánlatunkat megküldjük. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük és harmadik félnek nem adjuk ki!

Gyakran Ismételt Kérdések

A cégalapítási tanácsadás díjairól csak az egyedi eset megismerése után tudunk pontosabb tájékoztatást adni. Mint minden más szolgáltatásunknál, itt is a részünkről felmerülő időszükséglet határozza meg az ellenszolgáltatás értékét. Kérjük, mérlegelje, hogy amennyiben jól megválasztott cégformában működik cége, az jelentős megtakarítást jelent a későbbiekben.

Az igénybe vett cégalapítási tanácsadással

  • mentesül a rosszul megválasztott cégforma későbbi módosításának extra költségeitől
  • az adózási valamint járulékterhek is optimálisan alakulnak,

így a tanácsadásért kifizetett összeg többszörösen megtérül.

Ilyen esetben egyéni vállalkozó, egyéni cég és egyszemélyes Kft. is választható. Egyszemélyes Kft. esetén nincs társasági szerződés, ezt az alapító okirat váltja ki. Az alapító ilyenkor a 100%-os tulajdonos, cégalapításkor az 500 ezer Ft értékű alapítói vagyont egyedül köteles a társaság rendelkezésére bocsátani (ennek fele lehet apport is). Egyéni vállalkozást ingyen, minimális indulási költségekkel lehet indítani, viszont kötelező a személyes közreműködés. Egyéni vállalkozó alapíthat egyéni céget is, ahol az alapító maga választja meg, hogy a cég vagyonának értéke felett korlátlan vagy korlátolt felelősséggel tartozik a cég tartozásaiért.
A jegyző az üzletet 90 napig terjedő időre bezárathatja. Véglegesen bezárathatja az üzletet, ha nem állnak fenn a működési engedély kiadásának feltételei, vagy ha a 90 nap alatt sem tesz eleget kötelezettségeinek a kereskedő. Akkor is bezárják az üzletet, ha működési engedéllyel nem rendelkező üzletben üzletköteles terméket forgalmaznak. A cégalapítási tanácsadáson a működési, bejelentési engedélyek témáját is érintjük.

Kérjen árajánlatot szolgáltatásunkra!

Árajánlat kérése!

*Kattintson a gombra és válaszoljon pár kérdésünkre, hogy elküldhessük egyedi árajánlatunkat!

Nem kell, de ez nem a rokkantnyugdíj miatt van, hanem azért, mert nem működik közre a társaság tevékenységében. A rokkantnyugdíjas egyébként nem saját jogú nyugdíjas, ezért ha társas vállalkozó lenne (azaz végezne tevékenységet a Bt.-ben), akkor fizetni kellene utána járulékokat. A cégalapítási tanácsadáson a tagok helyzetéről is szót ejtünk.

A KIVA kiváltja a szakképzési hozzájárulási adót, ezért a vállalkozás valóban nem élhet a kedvezménnyel, hisz nincs olyan kötelezettsége, amit csökkentenie kell. A cégalapítási tanácsadás során kitérünk a választható adózási formákra is.

Maradtak még kérdései szolgáltatásunkkal kapcsolatban?

Nincs elég információm kérek visszahívást!

*Ha maradtak még kérdései az árajánlatkérés előtt kérjen visszahívást!
Szakértőink szívesen válaszolnak minden kérdésre!