A terhesgondozás júliustól várandósgondozás lett, legalábbis a kismamák kiskönyvének elnevezése szerint. A várandósgondozás azt a szolgáltatáscsomagot jelenti, amelynek része az orvosi ellátás (háziorvos, nőgyógyász szakorvos), a szülésznő és a védőnő tevékenysége. Fontos feltétel a kismama megfelelő együttműködése az időszak során. A cikkben megnézzük, kit illetnek meg ezek a szolgáltatások és milyen pénzbeli ellátások járnak ilyenkor.

Ki veheti igénybe a várandósgondozás szolgáltatásait?

Ingyenesen kapja a várandósgondozási szolgáltatást az a magyar állampolgár, akinek hazánkban van a lakóhelye, vagy az a harmadik országbeli állampolgár, aki bevándorolt ill. letelepedett. Szintén részt vehet a térítésmentes gondozásban a szabadmozgás és a 3 hónapnál hosszabb idejű tartózkodás jogával rendelkező személy, ha van bejelentett lakóhelye.

A várandósgondozási könyvet a lakóhely vagy tartózkodási hely szerinti védőnő adja át a kismamának, miután az orvos megállapítja a terhességet és elvégzi a „rizikóbesorolást”.  A könyv arra szolgál, hogy ebben vezessék, milyen kötelező vizsgálatokon kell részt venni, valamint ebben rögzítik az ezeken való megjelenést.

A kismama keresőképtelensége

Ha a várandósgondozáson az orvos veszélyeztetett várandósnak jelöli a kismamát, akkor keresőképtelen állományba mehet. De ekkor csak abban az esetben kap táppénzt a kismama, ha egyébként is megfelel a táppénzre való jogosultság feltételeinek. Ilyenkor betegszabadság nem vehető igénybe. Ezen a jogcímen keresőképtelenség a gyermek megszületéséig állhat fenn.

Ha nem a veszélyeztetett várandósság az oka a keresőképtelenségnek, akkor az általános szabályok szerint vehető igénybe a táppénz, és csak a betegszabadság lejárta után.

Gyed extra

A gyed extra ez év januárjától lehetővé teszi, hogy várandósgondozás alatt egyszerre kapjon gyermekgondozási díjat és táppénzt is a kismama. Ha nagyobbik gyermeke –aki már elmúlt egy éves- után még gyeden van, és mellette dolgozik, majd egy újabb babával veszélyeztetett terhes lesz, akkor egyszerre kaphat gyedet és táppénzt is. Természetesen a gyes, és a gyet is hasonlóan viselkedik a várandósgondozási időszak alatt. Nem véletlenül írtuk a gyermek egy éves korát, ugyanis, ha még nincs egy éves a nagyobbik gyermek, akkor választania kell az anyukának a gyed és a táppénz között. Ha már gyest kap a kismama, de nem dolgozik mellette, akkor szintén nem kaphatja a két ellátást együtt. Ha dolgozik, akkor természetesen kaphat gyest, illetve a munkaviszony után táppénzt.

Ha megszületik a baba

Ha rendelkezik az anyuka előzetes 365 nap biztosítási idővel, akkor a gyermek jogán kap pénzbeli ellátásokat, mint például terhességi-gyermekágyi segélyt, gyed-et, családi pótlékot, anyasági támogatást, gyest és gyetet. Fontos, hogy biztosítási jogviszonyban álljon a kismama, illetve ha megszűnik ez a jogviszony, akkor onnantól számítva 42 napon belül szülessen meg a gyermek.

Az ellátások igénylése

Az igénybejelentés napjától maximum visszamenőleg 6 hónapig lehet érvényesíteni az igényeket. Családtámogatási ellátás – az anyasági támogatás kivételével – legfeljebb két hónapra visszamenőlegesen igényelhető.

Tégyás és gyed kapcsán a foglalkoztatót kell keresni, többnyire a bérszámfejtés, HR illetékes a témában. Ha a kismama vállalkozó vagy őstermelő, akkor a székhely szerint illetékes megyei kormányhivatal megfelelő szervéhez kell fordulnia. Családtámogatási ellátásokat a MÁK-nál (Magyar Államkincstár) kell kérni, de ha a foglalkoztató egyben tb-kifizetőhely is, akkor ott is be lehet nyújtani az igényt az ellátásra.