Védőeszközök közé olyan eszközök tartoznak, amelyeket a munkavállaló azért visel, vagy azért tart magánál, hogy a munkavégzés során előlépő kockázatokat csökkentse. A cikkben összefoglaltuk a védőszemüveg, védőital adózási tudnivalóit.

Védőeszközök

A védőeszközök közös jellemzője, hogy személyes használatra szolgálnak, nincs kihordási idejük és a munkáltatónak kötelessége ingyenesen biztosítani azokat.

Nézzük, mi az, ami pl. nem számít védőeszköznek: a közönséges munkaruha, a fegyveres erők által viselt/használt védőeszköz, a sportfelszerelés és sporteszköz, az önvédelem célját szolgáló eszköz, a közúti közlekedési eszközökön használt védőeszközök.  Ami védőeszköznek számít: a védősisakok, biztonsági cipő, védőszemüvegek, arcvédő maszkok, hallásvédők, kesztyű, biztonsági övek. Bizonyos helyzetekben a bőr védelmére használt krémek, kenőcsök is ide tartoznak.

Mikor kell nyújtani?

Arról, hogy éleslátást biztosító szemüveget mikor köteles a munkáltató nyújtani, külön jogszabály rendelkezik, ez A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI. 3.) EüM-rendelet.  E szerint, ha a szemészeti szakvizsgálat eredményeként indokolt, illetve a munkavállaló által használt szemüveg vagy kontaktlencse nem megfelelő a képernyős munkavégzéshez, akkor el kell látnia a munkáltatónak a munkavállalót a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges, minimálisan szükséges, éleslátást biztosító szemüveggel. A szemüveg alatt két lencsét és szemüvegkeretet kell érteni, vagy egy olyan összeget, amellyel biztosítható ez a szemüveg. Az ár nem meghatározható, mert a szemüveglencse dioptriafüggő.

Az ilyen éleslátást biztosító szemüveg adómentes juttatásnak tekintendő. A juttatás adható a szemüveg vételárának megtérítésével is, amelyet a munkáltató nevére szóló számlával kérhet a munkavállaló.

A rendelet tehát azok számára, akik a képernyőt a munkavégzés során nem látják élesen, olyan szemüveg biztosítását írja elő, amely a szemlencse töréshibáját is korrigálja.

A munkavédelemről szóló törvény szerint a munkáltatónak kötelessége biztosítani védőitalt, tisztálkodószereket és tisztálkodási lehetőséget munkavállalói számára. Ha a munkahelyi klíma zárttéri és szabadtéri munkahelyen a 24 celsius fok értéket eléri, akkor félóránként védőitalt kell biztosítani. Erre a 14-16 fokos ivóvíz alkalmas, vagy ízesített, alkoholmentes ital is, amelyben a cukortartalom a 4 súly%-ot nem haladja meg, vagy mesterséges édesítőszerrel ízesített, például az így elkészített tea. Gondoskodni kell ivópoharakról is, és a közegészségügyi követelmények betartásáról is a készítés, tárolás, kiszolgálás közben. Adót semmiképp nem kell fizetni az ilyen védőital után, hiszen a munkavégzéshez szükséges ellátás. Azonban a dolgozónak adott gyümölcs, fagylalt, vitamin már nem lehet adómentesen juttatható.