Januártól életbe lépő változás, hogy egyes meghatározott juttatásként köthetőek kifizetői adóteher mellett adóköteles díjú személybiztosítások. Ilyenek a vegyes életbiztosítások, a nyugdíjbiztosítások, a járadékbiztosítások.

Egyes meghatározott juttatás

A magánszemély javára kötött ilyen biztosításoknál a kifizető által fizetett adóköteles biztosítási díj jövőre már nem összevonandó jövedelem lesz, hanem egyes meghatározott juttatás, amelynél a kifizetőt terheli az 51,17% közteher.

Mivel a kockázati biztosítás más személy által fizetett díja adómentes havonta a minimálbér 30 százalékáig, így a vegyes, azaz adómentes és adóköteles biztosítási kockázatokat is magában foglaló biztosítások elkülönített kockázati biztosítási díjrésze adómentes a minimálbér 30%-át meg nem haladó mértékig. (Kockázati biztosítás: olyan személybiztosítás, ahol nincs lejárati szolgáltatás és nincs visszavásárlási érték)

Tanácsunk, hogy a munkáltatónak nem igazán érdemes a magánszemély javára adóköteles díjú biztosítást kötnie.

Munkáltatói adóteherrel köthető biztosítások

Ennek oka, lépésről lépésre:

  • a magánszemély javára kötött, adóköteles díjú egyéni biztosításból a magánszemélynek, munkavállalónak az összevont adóalapba tartozó jövedelme keletkezik (bérnek nem minősülő nem önálló tevékenységből származó jövedelem)
  • a biztosítási díjból adóelőleget, járulékot nem lehet levonni
  • a munkáltató így a munkavállaló helyett fizeti meg az adóelőleget
  • ezt a megfizetett adóelőleget a munkavállalóval szembeni követelésként kell könyvelnie
  • e követelését a magánszeméllyel szemben fennálló bármely kötelezettségébe beszámíthatja
  • tehát a magánszemély nettó jövedelmét terheli e juttatás.

A nem önálló tevékenységre tekintettel, a más által fizetett adóköteles biztosítási díj akkor lesz a biztosított személy nem önálló tevékenységből származó bevétele, ha az adóköteles biztosítási díj utáni adó nem a kifizetőt terheli. Ilyen szituáció az is, amikor kifizetőnek nem minősülő, külföldi gazdálkodó, külföldi munkáltató köt a munkavállalója javára adóköteles díjú személybiztosítást. Hasonló a helyzet akkor is, ha a munkáltató a nem önálló tevékenységgel összefüggésben nem személybiztosításnak minősülő biztosítást köt a munkavállalója javára.